Welkom op onze website

Er zit meer achter onze schoolpoort dan je denkt...

 Interesse in onze school?

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie en inschrijvingen.

 via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

telefonisch: school: 054/89 04 50

Patrick: 0472/43 01 93
Daisy:  0473/45 57 05

Gezonde smoothie

Op donderdag 5 maart maakten de leerlingen van 2A en 2B een gezonde smoothie van banaan en framboos. Het maken van een stappenplan was een leuke uitdaging voor hen. 

 

 

Knutselnamiddag in het tweede leerjaar

De leerlingen maakten een winters landschap met pinguïn volgens eigen creativiteit.

Lees meer...

Muziek in onze klas

In het eerste en tweede leerjaar werkten we op donderdagnamiddag 14 november rond muziek.

De kinderen werden in groepjes verdeeld en toonden hun muzikale talenten tijdens verschillende activiteiten: genieten van muziekverhalen, werken met een kleurenpartituur en boomwhackers, zelf muziekinstrumenten bouwen en dramatiseren.

Lees meer...

Yoga in het tweede leerjaar

De leerlingen maakten kennis met verschillende dierenhoudingen. Als lesthema werd 'Afrika' gekozen. Het was een leerrijke ervaring voor deze leerlingen.

Lees meer...

Afval sorteren 2L

De leerlingen van het tweede leerjaar knutselden met afvalmateriaal naar aanleiding van het WO thema 'afval sorteren'. Bij deze opdracht werd de creatieve ontwikkeling en fantasie gestimuleerd.

De resultaten mochten best gezien worden.

Lees meer...

Schoolreis Boudewijnpark - eerste graad

Op vrijdag 24 mei ging onze eerste graad op schoolreis naar het Boudewijnpark te Brugge. Samen met ons goed humeur en het zonnetje werd het een zalig dagje, vol met plezier en toch ook een beetje educatie over de wondere wereld van de dolfijn en zijn vrienden. Een dol-fijne dag!

Lees meer...

Eerste graad: Kronkeldiedoe in de sporthal van Herne

Lees meer...

Techniek - 2L

Als afsluiter van het W.O. thema 'bouwen aan een huis' werd een technieknamiddag georganiseerd in het tweede leerjaar. Aan de hand van verschillende demo-tafels konden de leerlingen kennismaken met de beroepen uit de bouwsector: timmerman, elektricien, behanger, vloerder,... Het was een leuke en leerrijke namiddag!

Lees meer...

Wintersportdag - 1L en 2L

De jongens en meisjes van het 1ste en 2de leerjaar beleefden hele leuke momenten tijdens de wintersportdag te Ninove, alleen maar blije gezichtjes!

Lees meer...

Fruit smoothie 2L

De leerlingen van het tweede leerjaar maakten een lekkere en gezonde fruit smoothie die ze aan de hand van een stappenplan bereid hadden.
Proost!

Lees meer...

Sportklassen 2de leerjaar op 4 en 5 oktober.

De kinderen konden genieten van een klim-en klauterparcours, spelletjes met de bal, behendigheidspiste en nog veel meer...

Lees meer...

Yoga in het tweede leerjaar

Maandag 24 september kregen de leerlingen van het tweede leerjaar een les yoga.
Als thema werd er voor "het dierenrijk "gekozen.
De verschillende houdingen van de dieren gaven de leerlingen een "ZEN" gevoel.

Lees meer...

Behalen we ons fietsbrevet?

Op donderdag 7/06 mochten de lln. hun fiets naar school meebrengen. Tijdens de turnles gingen ze nog wat oefenen en achteraf volgende de proef. Verschillende lln. behaalden hun fietsbrevet brons, anderen moeten nog wat oefenen.

Lees meer...

Pasen

Op vrijdag 30/03 kregen onze leerlingen n.a.v. de jeugdboekenweek een voorstelling rond techniek. Nadien merkten we op dat de paashaas enkele verrassingen had achtergelaten in de tuin.

Lees meer...

Kronkeldidoe

Op ma 26/03 gingen onze leerlingen naar Kronkeldidoe. Het werd een leuke voormiddag vol actieve en leuke spelletjes!

Lees meer...

Wintersportdag 1ste en 2de lj

Tijdens de wintersportdag te Ninove konden onze leerlingen zich lekker uitleven. Hier waren allerlei spelletjes aanwezig nl. springkastelen, fietsen, bouwblokken en zoveel meer. Het was een gezonde en sportieve dag!

Lees meer...

Techniek in het 2de leerjaar

Tijdens de techniekles werd voor het actueel thema 'Sinterklaas' gekozen. De lln. kregen de opdracht een sintfiguur te timmeren op een houten plankje. Ze timmerden nagels in de houten plank, maakten verbindingen met rode wol, tekenden een gezichtje, staf en armen.

Het was een leerrijke namiddag!

Lees meer...

Verrassingsuitstap 1L en 2L

Op 13 november brachten we een bezoek aan het huis van de Sint. Bij aankomst werden we opgewacht door wel 10 pieten. Showpiet, Pietjeprecies, Cadeautjespiet en vele ander pieten waren aanwezig. Door de pieten kregen we een rondleiding in het huis van de Sint. We konden een kijkje nemen in de badkamer, slaapkamer, werkkamer, … We vonden dit superleuk en genoten van ons bezoekje. Spijtig genoeg was de Sint net in de speelgoedfabriek.

In de namiddag zijn we naar Jabbedoe geweest. Hier konden we ons eens lekker uitleven in de binnenspeeltuin.

Lees meer...

Yogales - 2L

Op dinsdag 7 november volgden de leerlingen van het tweede leerjaar yogales bij juf Katrien.
De juf koos als thema "het bos". De leerlingen konden allerlei yogahoudingen aannemen: teenboom, waaiboom, houthakker, hond, muis,... De les werd afgesloten op een zeer ontspannen manier: per 2 mochten ze elkaar masseren aan de hand van een herfstblad. Deze oefening boekte heel was succes!

Lees meer...

Sportklassen 2de leerjaar 

 

Lees meer...