Welkom op onze website

Er zit meer achter onze schoolpoort dan je denkt...

 Interesse in onze school?

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie en inschrijvingen.

 via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

telefonisch: school: 054/89 04 50

Patrick: 0472/43 01 93
Daisy:  0473/45 57 05

 

 

Het is niet omdat ik jou niet aan kan raken
... dat jij mij niet raakt!

Onder dit motto organiseren het 4de, 5de en 6de leerjaar wekelijks een videochat.
Ook de juffen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar hoorden hun leerlingen al via de telefoon of online.
#uithetoognietuithethart#

collage website

 

 

Berichtje voor al onze kleuters en leerlingen

Wij denken aan jullie en missen jullie heel erg! 

Veel liefs van ons allemaal.

 collage team

Bewegingsopdrachten meester Bart

Nu het coronavirus ons sociale leven op pauze zet, zoeken we alternatieve manieren om het ritme te bewaren. Belangrijk hierbij is: voldoende bewegen, gezond eten en goed voor onszelf en zeker voor anderen zorgen. En dat doen we niet alleen, dat doen we samen.

 

Blijf in beweging! 

https://www.youtube.com/watch?v=o3Cc11mQ480 – vijfkamp lager

https://youtu.be/c37vLRSIZ9o (thema kriebeldiertjes)

https://youtu.be/8sLzzFd6s4c (fietsen)

https://youtu.be/YtEBldMbhGw (lager - tennisbal)

https://youtu.be/1hnavfPUFKo (kleuters - tennisbal)

https://youtu.be/6O6TXwSo1x0 (bewegingsopdracht lager - touwen)

https://youtu.be/rWEjMpYhVvM (bewegingsopdracht kleuters -touwen)

Bloemenmakers op bezoek

Op woensdag 12 februari was het een gezellige drukte bij de kleuters. Heel wat handige grootouders, ouders, tantes, buren,… kwamen bloemen knutselen. Bloemen uit papier, hout, servetten en wol, door te haken, knippen, breien, zagen,…  heel wat verschillende soorten bloemen met heel wat verschillende technieken kwamen tot stand. De kleuters knutselden ondertussen ook bloemen in de klas.  Tussendoor gingen ze een kijkje nemen bij de bloemenmakers en konden mee genieten van al de verschillende technieken die werden gebruikt.

Hartelijk dank aan al onze bloemenmakers. Jullie zorgen mee voor een prachtig, kleurrijk bloemenkraam!

Lees meer...

Kleuters nemen afscheid van de notenboom

Onze notenboom op de speelplaats was niet meer gezond. Voor de werkmannen onze boom kwamen afzagen, namen onze kleuters nog even de tijd om afscheid te nemen. Een liedje en een knuffel als dank voor de jaren schaduw, lekkere noten, leuke herfstbladeren,...

Benieuwd wat er nu komt? Kom zaterdag 21 maart een kijkje nemen op de officiële opening van onze speelplaats en tuin.

Lees meer...

Kleuterkriebeldag

Onze kleuters trokken op dinsdag 7 januari naar Ninove voor de kleuterkriebeldag. Op het programma: sport en spel, afgewisseld met een rustmoment. Geen tijd voor verveling!

Lees meer...

Zingen voor de buren

Onze kleuters trokken na het kerstontbijt hun leukste kerstmutsen aan en gingen de buren fijne feestdagen wensen. Dit deden ze met een mooi kerstliedje en een klein, zelfgemaakte cadeautje. 

Lees meer...

Kerstontbijt kleuters 

Onze kleuters genoten in hun klas van een lekker kerstontbijt. Gezellig samen klonken ze alvast op een fijne kerst en op een leuk, gelukkig 2020. 

Lees meer...

Sint op bezoek

Vrijdagochtend, 8.30u. Alle kleuters en leerlingen van GBS Galmaarden staan op uitkijk... waar blijft de Sint nu?  Even paniek toen de Sint met zijn pieten onze school voorbij reed met zijn Go - Cart. Gelukkig zagen ze hun fout snel in en kwamen ze even later de speelplaats opgereden. Het feest kon beginnen! Al onze leerlingen toonden hun mooiste liedje,versje of dansje en werden hiervoor beloond met een extra sleutel! Een stapje dichter bij muziekland! 

Lees meer...

Project muziek - kleuters

Ons jaarthema dit jaar 'er zit muziek in' werd uitgewerkt in een project muziek, zowel bij de kleuters, als in de lagere school. Onze kleuters kregen tijdens dit project optredens van verschillende muzikanten. Als afsluiter van ons project leefden we ons uit in een muzikaal verhaal waarbij de kleuters zelf muziek maakten. Onze eerste muzikale sleutel is verdiend!

Lees meer...

Bronzen verkeer op school-medaille

GBS Galmaarden werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.

Digitale schoolpoortmedaille Brons 2019

Lees meer...

Zedenleer: samen veerkrachtig

De leerlingen n.c.-zedenleer van het 3e en 4e leerjaar hebben voor de campagne “samen veerkrachtig”  2 oude stoelen bewerkt.

Er zijn 2 slogans op aangebracht: “Heb je even voor mij? Maak wat tijd voor me vrij.”J   en “Zit je met een ei? Kom bij mij en leg het er bij.” J

De insteker is: iedereen heeft wel eens een mindere dag, tegenslag, verdriet, probleempjes,…  De stoelen zijn er dan om even te gaan zitten, tijd te nemen om te vertellen, naar elkaar te luisteren.

We hebben de stoelen afgeschuurd, geverfd en daarna beplakt met letters uit tijdschriften. De poten van de stoelen en de andere gedeelten in ijzer zijn beplakt met tekstblokken uit de krant. Het idee hierachter is dat wie zorgen heeft vertelt, woorden en zinnen. Wie luistert heeft misschien wat tips of raad, woorden en zinnen.

Lees meer...

De kleuters naar het bos

Ooit al kabouters gezien? Neen? De kleuters wel hoor!                                                                                                                                                                                     Groene en rode kabouters toonden onze speurneuzen de weg op de bosuitstap van 22 oktober. De blauwe kabouters gaven ons leuke doe-opdrachten: paddenstoelen zoeken, bolsters, kastanjes en eikels rapen, ermee gooien, boomstammen meten, verstoppertje spelen, kleine beestjes zoeken, klimmen en klauteren, soorten bladeren zoeken, de kleurenpracht in de herfst bewonderen, geluiden observeren, met de laarzen in de modder ploeteren,... en zo veel meer.     En of we ervan genoten?!!!

Lees meer...

Bloembollen planten - kleuters en 2B

Dit schooljaar hebben we speciaal aandacht voor de aanleg van onze tuin. We betrekken hier zoveel mogelijk onze kleuters en leerlingen bij. Donderdag 17 oktober gingen de leerlingen van 2B en de kleuters aan de slag om bloembollen te planten.  De leerlingen van 2B zorgden voor de voorbereidingen: gewapend met een plan van onze tuin beslisten zij waar de bloembollen moesten komen. Ze maakten de gaatjes en toonden aan waar welke soort mocht komen. Dan was het de beurt aan de kleuters. Zij legden in elk holletje een bloembol en maakten het gaatje terug mooi dicht. 

En nu maar wachten op de lente….

Lees meer...

Naar de binnenspeeltuin met de kleuters

Aangezien het weer niet ideaal was voor een schoolreis naar de zee, trokken we dinsdag met al onze kleuters naar de binnenspeeltuin. Onze kleuters genoten volop van het ravotten in de grote speelruimte.

Lees meer...

Veldloop 18 september 2019

Proficiat aan al onze leerlingen die deelnamen aan de veldloop! 

Lees meer...

Sportdag kleuters 

Dinsdag 11 juni trokken onze kleuters naar het sportplein van Galmaarden voor een dagje sport en plezier. De zon liet ons niet in de steek en dankzij de uitdagende activiteiten werd het een hele leuke dag.

Lees meer...

Schoolfeest 8 juni 2019

Hartelijk dank voor uw enthousiaste aanwezigheid op ons schoolfeest.  Geniet even terug mee van onze geslaagde H6-kermis.

Lees meer...

naamloos

Programma

14.30u: Vlaamse kermis (tot 17.30u)

15.30u: optreden kleuters

16.30u: ballonplooier 

Doorlopend eet-en drankgelegenheid