Welkom op onze website

Er zit meer achter onze schoolpoort dan je denkt...

 Interesse in onze school?

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie en inschrijvingen.

 via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

telefonisch: school: 054/89 04 50

Patrick: 0472/43 01 93
Daisy:  0473/45 57 05

 

 

Naar de winkel - eendjesklas

De kleuters van de eendjesklas trokken naar de winkel. 

Lees meer...

In onze eendjesklas - juni 2020

Lees meer...

Naar het theater met de jongste kleuters - P - 1KK

Onze jongste kleuters trokken naar het Vondel in Halle voor de voorstelling 'wit' van het theatergezelschap Sprookjes enzo. Sprookjes enzo maakt poëtisch, beeldend theater waar verbeelding en interactiviteit centraal staan.
Een betoverend theater.

Lees meer...

Kerst in de eendjesklas

Ook bij de jongste kleuters werd er rond kerstmis gewerkt. Er werd getrommeld, geverfd, gebakken, gezongen, geteld, versierd en vooral … er werd heel hard genoten van de kerstsfeer.  In het fotoalbum kan je een paar sfeerbeelden terug vinden.

Lees meer...

September: Jules is jarig!

Onze klaspop was jarig.  Uiteraard hoort daar een feestje bij! We maakten samen lekkere wafels en hielpen Jules zijn 3 kaarsjes uit te blazen. Nog een dansje en een verhaaltje en Jules zijn verjaardag vloog voorbij.

Lees meer...

De kleuters naar het bos

Ooit al kabouters gezien? Neen? De kleuters wel hoor!                                                                                                                                                                                     Groene en rode kabouters toonden onze speurneuzen de weg op de bosuitstap van 22 oktober. De blauwe kabouters gaven ons leuke doe-opdrachten: paddenstoelen zoeken, bolsters, kastanjes en eikels rapen, ermee gooien, boomstammen meten, verstoppertje spelen, kleine beestjes zoeken, klimmen en klauteren, soorten bladeren zoeken, de kleurenpracht in de herfst bewonderen, geluiden observeren, met de laarzen in de modder ploeteren,... en zo veel meer.     En of we ervan genoten?!!!

Lees meer...

Thema groenten in de peuterklas

Na al dat fruit was het de beurt aan de gezonde groentjes. Gewapend met onze laarzen, schopjes en een bolderkar trokken we naar de tuin van de buren. We gingen op zoek naar de ingrediënten om zelf soep te maken. Pompoenen in alle maten, prei,  wortels en zelfs de paprika vonden we daar. Ook kleine tomaatjes uit de serre mochten we meenemen. Wisten jullie dat zelfgemaakte soep nog zo lekker smaakt? 

Lees meer...

Thema fruit in de eendjesklas

Appeltje groen

Ik geef je een zoen.

Appeltje rood, sapperloot.

Hap en hop, ik eet je op.

Onze jongste kleuters leerden over appels, peren, druiven, bananen,.. We trokken naar de markt om zelf al dat lekker fruit te gaan kopen. Daarna gingen we aan de slag om al dat fruit om te toveren in fruitsla, appelflappen, smoothies,...

Lees meer...

De eerste dagen in de eendjesklas

Onze jongste kleuters voelden zich al snel thuis bij ons op school. Geniet even mee van een paar sfeerbeelden uit de eendjesklas.

Lees meer...

Peuterklas naar de boerderij

Vrijdag 14 juni trokken onze jongste kleuters hun laarzen aan om boer Frans een dagje te gaan helpen op de boerderij. Na een inspectie van de weiden en verdeling van de taken was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Onze eendjes wisten duidelijk van aanpakken. Even pauzeren met een proeverij van allerlei melkproducten en daarna eens goed rollen in het stro... Uiteraard moeten we na het werk ook onze schoppen, kruiwagens en laarzen wassen. Een geslaagde dag! 

Lees meer...

Thema lentekriebels in de eendjesklas

Ook de jongste kleuters gingen op zoek naar de lente. We brachten de lente naar de klas met de lentebloesems, bloemen en de dieren maar we trokken ook naar buiten. Een fijne wandeling rond de school toonde dat de lente echt wel in het land is. 

Lees meer...

Eendjesklas: thema dozen

Rommele rommele roos

wat zit er in mijn doos

even kijken wat er ligt

doosje open

doosje dicht

Lees meer...

Thema Kerstmis - eendjesklas

Tijdens het thema kerstmis hebben we het vooral gezellig gemaakt in de klas. Lichtjes in de boom, kerstmuziek, samen knutselen voor onze nieuwjaarsbrief, koekjes bakken, … 

Lees meer...

Herfst in de eendjesklas

In november werkten we volop rond de herfst. Om onze kinderen de kans te geven de herfst in het bos te aanschouwen, trokken we op een mooie woensdagvoormiddag naar het raspaillebos. 

Lees meer...

In de eendjesklas

Na de herfstvakantie kregen we 4 nieuwe peuters in de klas. Dankzij onze andere eendjes vonden ze heel snel hun draai in de klas... Op naar de vele avonturen! 

Lees meer...

theater P + 1KK: MOES

Op de vloer een appelboom en drie kastjes. De kastjes herbergen gekke machines en keukengerei dat plots tot leven komt. Zij brachten ons het verhaal van appels tot (appel)Moes. Onze kleinste kleuters trokken met de bus naar het vondel in Halle om deze prachtige voorstelling mee te beleven. Na de voorstelling gingen we spelen in de MOESspeeltuin, een fijne installatie waarin de kinderen zelf aan de slag mochten gaan met appeltjes, vrachtwagens en potjes. 

Lees meer...

Verteltent - Kleuters

Op donderdag 25 oktober kwam Guy Daniels langs met zijn verteltent op school. In de turnzaal werd er een tent opgesteld waar we met de kleuters knus naar een verhaal konden luisteren. 

Lees meer...

Jules is jarig - eendjesklas

Onze eendjes hadden het druk. De klaspop Jules was jarig en om dit te vieren hielden we een klein feestje. Bij een feestje hoort muziek, kaarsen, vlaggetjes, een kroon en uiteraard ook iets lekkers om te eten... dus we maakten lekkere wafeltjes.

Lees meer...

Eendjes naar de boomgaard

Onze jongste kleuters trokken voor het eerst op stap met de schoolbus. Wat een avontuur. De bus bracht ons naar de boomgaard waar we op zoek gingen naar appels en peren. We plukten onze kruiwagen vol want op school gingen we appelmoes maken. Eerst nog even proeven want zo een zelf geplukte appel of peer smaakt nog zo lekker! En wist je al dat ook paarden graag een appeltje lusten?

Lees meer...

Sfeerbeelden eerste dagen in de eendjesklas

De jongste instappers hebben hun draai al goed gevonden op onze school. We ontdekten de klas, de school en we maakten zelfs al een wandeling rond de school. Bij de buren mochten we een lekkere watermeloen gaan plukken. Dat gaat smaken...

Lees meer...

Eendjes fietsen

Ook de jongste kleuters brachten hun fiets mee naar school. Na een aantal oefeningen rond fietsbehendigheid verdienden ze allemaal hun fietsvlagje. Goed gedaan eendjes! 

Lees meer...